(Archieffoto)
NOS Nieuws

Kabinet gaat achter ondernemers aan met coronaschuld

Ruim 70.000 ondernemers hebben nog geen enkele aflossing gedaan van hun coronaschuld bij de overheid. Die mensen worden de komende maand door de Belastingdienst daaraan herinnerd, onder meer via een brief.

Op 1 oktober vorig jaar begon het aflossen van de belastingschuld bij de overheid. Het gaat om 266.000 bedrijven die in de coronacrisis uitstel van betaling hebben gekregen. In vijf jaar moeten ze de schuld volledig aflossen. Een deel van die ondernemers heeft de volledige steun al terugbetaald, een groot deel ligt op schema met betalen en ruim 100.000 hebben een betaalachterstand.

Volgens het kabinet is er mogelijk een groep ondernemers die nog niet heeft betaald omdat ze hopen op "een generieke kwijtschelding van de schulden". Het kabinet zegt hier niet voor te kiezen, omdat dat onrechtvaardig kan zijn voor andere ondernemers die de schuld wel hebben betaald.

Invorderen

Met de brief wil het kabinet de ondernemers wijzen op de mogelijkheden die ze hebben voor het terugbetalen van de belasting. Zo kunnen ze extra uitstel aanvragen. Ook staat er een verwijzing in naar hulpverlening die gemeenten en de Kamer van Koophandel kunnen geven.

Als ondernemers niet reageren, krijgen ze in april nog een herinnering, met nog twee weken om betalingen op te starten. Doen ze dat niet, dan zal er in mei nog een kans komen. Als aflossingen ook dan uitblijven, kan de Belastingdienst gaan invorderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl