Ongeluk op de Lek bij Ameide
NOS Nieuws

OM vervolgt binnenvaartschipper na dodelijk ongeval op de Lek bij Ameide

Bij een dodelijk ongeluk op de Lek bij Ameide zijn afgelopen zomer fouten gemaakt door de schippers van een binnenvaartschip en een pleziervaartuig. Dat stelt het Openbaar Ministerie. Bij een aanvaring tussen de twee boten kwam een vrouw om het leven.

Het ongeluk gebeurde op 5 augustus vorig jaar. Het plezierjacht werd overvaren door het vrachtschip. De 35-jarige vrouw kwam daarbij om het leven, de overige passagiers van het jacht wisten zelfstandig aan de kant te komen. Haar lichaam werd een dag na het ongeluk geborgen. Het schip was na het ongeluk gezonken.

Uit onderzoek van de politie blijkt volgens het OM dat beide schippers fouten hebben gemaakt die "eraan bijgedragen hebben dat het fatale ongeluk kon gebeuren".

Justitie laat weten alleen de schipper van het binnenvaartschip te zullen vervolgen. De schipper van het plezierjacht zal niet worden vervolgd. Deze schipper was de partner van de omgekomen vrouw. Mede door het verlies heeft het OM ervoor gekozen die zaak te seponeren, meldt RTV Utrecht.

Wanneer er een zitting komt in de zaak van de binnenvaartschipper, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl