NOS Nieuws

Amerikanen ontvoerd na vuurgevecht tussen Mexicaanse drugsbendes

In Mexico zijn vier Amerikanen ontvoerd, kort nadat ze het land vanuit Texas waren binnengereden. De daders zijn hoogstwaarschijnlijk leden van een drugskartel. De FBI roept Mexicanen op naar de vier uit te kijken. De veiligheidsdienst looft 50.000 dollar uit voor de tip die tot terugkeer van de vier en de arrestatie van de ontvoerders leidt.

De FBI zegt dat de vier zaterdag vanuit het Texaanse Brownsville de Mexicaanse grens overstaken bij het stadje Matamoros. Ze reden in een wit bestelbusje met kentekenplaten van de staat North Carolina, waardoor duidelijk was dat de auto uit de VS kwam. Kort na het passeren van de grens werd hun auto onder vuur genomen. Daarna werden ze in een auto "gedreven" die er snel vandoor ging.

Op deze tweet zou het minibusje te zien zijn waarin de Amerikanen zaten. De banden zijn lek, de ruit aan de bestuurderskant is kapotgeschoten:

Volgens de Mexicaanse president Obrador waren ze naar Mexico gekomen om geneesmiddelen te kopen en zijn ze vervolgens in een vuurgevecht tussen twee gewapende groepen terechtgekomen. Matamoros is het strijdtoneel van een oorlog tussen twee facties van een drugskartel.

Het Amerikaanse consulaat in Matamoros had vrijdag nog gewaarschuwd dat de situatie gevaarlijk was. De lokale autoriteiten riepen de bevolking toen op een schuilplaats op te zoeken.

Op sociale media gaat een video rond waarop de Amerikanen te zien zouden zijn, maar of dat klopt is niet bevestigd. Te zien is hoe iemand door gewapende mannen naar de laadbak van een pickup wordt geleid en erin wordt getrokken. Ook worden twee lichamen naar de pickup gesleept en in de laadbak gegooid. Deze personen lijken nog in leven te zijn.

Het gebeurde allemaal op klaarlichte dag midden in druk autoverkeer. Niemand durft iets te doen.

Mexicaan

De Amerikaanse ambassadeur in Mexico zegt dat bij het vuurgevecht een onschuldige Mexicaanse burger is omgekomen. De Amerikanen justitie werkt samen met Mexicaanse autoriteiten om de Amerikaanse burgers terug te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl