Verstappen is dik tevreden na de kwalificatie voor de GP van Bahrein
NOS Sport

Verstappen 'gewoon' op pole in Bahrein: 'In eerste training schrok ik me rot'

In aanloop naar de eerste kwalificatie ging het veel over de topvorm van Fernando Alonso en werd er met grote belangstelling gekeken naar de ontwikkelingen bij Ferrari en Mercedes.

Maar uiteindelijk was het 'gewoon' Max Verstappen die langs het circuit van Sakhir in Bahrein met een brede glimlach en een opgestoken duim poseerde voor de foto.

"Ik ben hier extra blij mee, omdat dit weekend lastig begon", vertelde Verstappen kort na het veiligstellen van poleposition. De regerend wereldkampioen had het in de vrije trainingen niet altijd makkelijk met zijn auto. De RB19 leek niet helemaal in balans en hobbelde soms over het ruwe asfalt in Sakhir.

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur was tevreden met de derde en vierde plek van zijn coureurs.

Nieuwe Ferrari-baas Vasseur: 'Goed gevoel dat we kunnen strijden met Max'

"Na de testweek was ik tevreden, maar in de eerste training schrok ik me rot: over een ronde leek het toen nergens op. Het is ook nu nog lang niet perfect, maar we gaan de goede kant op."

Veld dicht bij elkaar

De tijden van de twintig coureurs lagen tijdens de kwalificatie opvallend dicht bij elkaar. In de eerste sessie was het verschil tussen de langzaamste ronde (van Nyck de Vries) en de snelste (van Carlos Sainz) slechts een ruime seconde.

De nieuwe auto's lijken aan elkaar gewaagd, zag ook Verstappen. "Dat verraste me niet. De meeste teams kopiëren van elkaar in het ontwikkelen van de wagens en ieder jaar wordt men slimmer."

Charles Leclerc, Max Verstappen en Sergio Pérez na de kwalificatie

Aston Martin is een van de teams die het nieuwe seizoen sterk in lijkt te gaan. Fernando Alonso, overgekomen van Alpine, was in twee van de drie vrije trainingen de snelste. De Spanjaard start zondag vanaf de vijfde plek.

"Die gaan competitief worden, maar snelste auto wint niet altijd", zei Verstappen over Aston Martin. "Races winnen doe je ook met strategie en door goed in te spelen op incidenten zoals een Safety Car."

Teleurstelling bij De Vries

Voor Nyck de Vries, bezig aan zijn eerste grand prix als vaste F1-coureur, verloopt het weekend in Bahrein tot nu toe niet lekker. De 28-jarige rijder van Alpha Tauri kwam Q1 niet door en had ook in de trainingen veel moeite met zijn nieuwe auto.

"We hebben gezamenlijk hard gewerkt om ons te verbeteren, maar we zijn wat minder dan gehoopt. Ik maakte vroeg in mijn rondes foutjes en dan loop je daarna steeds achter de feiten aan."

Door een tijdstraf van Pierre Gasly start De Vries zondag niet vanaf de laatste plek. De Fries probeert ondanks de teleurstellende eerste twee dagen te genieten. "Ik doe hetgeen dat ik het liefste doe. Anderzijds zijn we hier om zo goed mogelijk te presteren. En dan is het eigenlijk nooit goed genoeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl