AZ pakt volle buit bij Vitesse en blijft volop in titelrace

Bekijk de samenvatting van Vitesse - AZ

AZ heeft zonder al te veel problemen de volle buit gepakt tegen Vitesse. In Arnhem boekten de Alkmaarders een 1-0 overwinning en daarmee blijven ze volop meedoen in de titelrace. AZ staat voorlopig tweede in de eredivisie.

Tien jaar geleden overleed Theo Bos en het Vitesse-icoon werd in Arnhem uitvoerig geëerd. De thuisploeg speelde in speciale shirts en met een bijzondere aanvoerdersband en op de tribune was een schitterend doek te zien. In minuut vier kreeg de voormalige nummer vier een staande ovatie.

Theo Bos wordt op fraaie wijze herdacht

Vitesse kon het eerbetoon niet bekronen met een zege. AZ toonde het meeste initiatief voor de pauze en kreeg ook de beste kansen.

In de 29ste minuut zette Jesper Karlsson de bezoekers op voorsprong. De Zweed nam de corner kort op Milos Kerkez, kreeg de bal terug en verraste Kjell Scherpen met een schot in de korte hoek.

Een fout van de doelman van Vitesse. Scherpen, vrijdag opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, zat er nog aan, maar had daar meer moeten doen. Scherpen stopte, kort nadat Jens Odgaard een kans op de 0-2 had gemist, wel knap een inzet van Vangelis Pavlidis.

Kort na de rust kwam Vitesse goed weg toen een als voorzet bedoelde inzet van Karlsson naast vloog. En halverwege de tweede helft schoot de fraai de diepte ingestuurde Djordje Mihailovic oog-in-oog met Scherpen op de lat. In de slotfase drong Vitesse nog wel aan, al leverde het offensief geen kansen op.

Bekijk hieronder de reacties van matchwinner Jesper Karlsson, AZ-coach Pascal Jansen en Vitesse-trainer Phillip Cocu.