Een medewerker van de dierenambulance laat een van de eieren zien
NOS Nieuws

Tientallen eieren en dode kuikens op strand bij Scheveningen

Een lugubere vondst bij Scheveningen: op het strand daar zijn vanmiddag meer dan honderd eieren met dode kuikens aangetroffen. Het is nog niet duidelijk hoe de dieren daar zijn beland. Ook is onbekend om wat voor soort vogels het gaat. "We hebben zoiets echt nog nooit meegemaakt", zegt een medewerker van Dierenambulance Den Haag.

Sommige eieren waren half kapot, andere waren nog heel, schrijft Omroep West. Medewerkers van de dierenambulance hebben de eieren opgehaald en naar vogelopvang De Wulp gebracht, waar geprobeerd wordt hun herkomst te achterhalen. Daar is nu nog niets over te zeggen; ze zijn pas net bij de opvang gebracht, zegt een medewerker.

De eieren zijn ook nog niet allemaal geteld, maar waarschijnlijk gaat het om tussen de honderd en honderdvijftig eieren.

Medewerkers van de dierenambulance hebben meer dan honderd eieren opgehaald

De douane is ook op de hoogte gesteld van de vondst. Een van de opties die wordt onderzocht is dat de eieren zijn gedumpt vanaf een boot die voor de kust voer, en zijn aangespoeld op het strand.

Volgens de dierenambulance waren de kuikens aanvankelijk wel levensvatbaar. "Ze hadden dus gewoon uitgebroed kunnen worden, op het eerste zicht waren er geen afwijkingen te zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl