NOS Voetbal

Ten Hag verovert op Wembley zijn eerste prijs met United: winst League Cup

Erik ten Hag heeft zijn eerste prijs als manager van Manchester United te pakken. In een volgepakt Wembley werd de League Cup gewonnen, na een regelmatige zege op Newcastle United: 2-0.

De doelpuntenmakers vertellen eigenlijk al het verhaal van de wederopstanding van United, dat sinds 2017 geen hoofdprijs meer gewonnen had.

Casemiro en Weghorst

Casemiro kopte na ruim een halfuur raak uit een vrije trap, de middenvelder die op voorspraak van Ten Hag afgelopen zomer van Real Madrid naar Old Trafford verhuisde. Een andere aanwinst, Wout Weghorst, was even later de aangever bij de 2-0 van Marcus Rashford, die ze misschien wel nooit zo goed zagen als onder het strenge bewind van Ten Hag.

Bekijk hieronder de reacties van Erik ten Hag en Wout Weghorst:

Ruim zeventig miljoen euro voor de dertiger Casemiro, volgevreten met onder meer vijf Champions Leagues bij Real Madrid. En de ongepolijste Weghorst sleurend in de spits, na het vertrek van superster Cristiano Ronaldo. Door de successen verstomt alle kritiek, dit United doet weer mee met de grote jongens in het voetbal.

Het uitschakelen van FC Barcelona in de Europa League was al een signaal, met deze beker heeft Ten Hag ook wat tastbaars in handen.

De finale was echt niet de finale waarin alleen United een nieuw tijdperk wilde inluiden, dat gold misschien nog wel veel meer voor tegenstander Newcastle United. Met de honderden miljoenen euro's uit Saudi Arabië die sinds een jaar binnenstromen, onderging het elftal een ware metamorfose.

Pech voor Botman

De Nederlandse mandekker Sven Botman was een van de grote aankopen, voor een kleine veertig miljoen. Met hem in de verdediging heeft de club een opvallend laag aantal tegengoals in de Premier League, maar op het heilige gras van Wembley had hij pech toen hij bij de 2-0 van Rashford de bal van richting veranderde en in het doel zag belanden.

Dat moment was voor keeper Loris Karius de kans geweest zich met een weergaloze reflex te onderscheiden, maar grabbelend naar de afgeweken bal viel hij achterover en moest hij zich gewonnen geven. En dat in zijn eerste grote finale, sinds zijn geblunder in het doel van Liverpool tijdens de Champions League finale van vijf jaar geleden.

David de Gea eiste aan de overkant die heldenrol wel op. Het was nog 0-0 toen Allan Saint-Maximin zijn tegenstander Diogo Dalot kleineerde, maar zijn harde inzet door de Spaanse keeper uit het doel werd gebokst. En een paar minuten later was het raak aan de overkant.

Na de voorsprong die United met zijn twee goals kort achter elkaar had verkregen, werd het niet meer spannend. Weghorst werd door Karius van de 3-0 gehouden, net als Rashford, Aaron Wan-Bissaka en Bruno Fernandes in de tweede helft.

Nieuw tijdperk

Natuurlijk, de League Cup is maar het tweede bekertoernooi van Engeland en lang niet zo prestigieus als de FA Cup of winst van de Premier League. Maar deze prijs markeert wel het nieuwe tijdperk dat Ten Hag in Manchester is begonnen.

En de steun voor zijn rigoureuze aanpak zal alleen maar toenemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl