RKC Waalwijk geeft Heerenveen keiharde les in effectiviteit: 1-4

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - RKC Waalwijk

Vier schoten op doel, vier doelpunten. Met ongekende efficiëntie heeft RKC Waalwijk een overwinning geboekt op sc Heerenveen, dat in eigen huis lang domineerde, maar slechts één keer wist te scoren: 1-4.

Het was een uitslag die na het zien van de eerste 45 minuten vrijwel onmogelijk leek. Heerenveen zette de bezoekers vanaf de eerste minuten onder druk en speelde vooral op de helft van de bezoekers.

Die eenzijdige openingsfase kreeg na ruim een half uur de logische uitkomst met de 1-0 voor de thuisploeg. Ché Nunnely kopte een voorzet tegen de paal, maar de alerte Sydney van Hooijdonk tikte de rebound eenvoudig binnen.

Het was het zevende competitiedoelpunt voor clubtopscorer Van Hooijdonk, die al tien eredivisieduels niet meer gescoord had.

Sydney van Hooijdonk juicht na de 1-0

Na die treffer leek RKC het spoor helemaal bijster, terwijl Heerenveen er lustig op los combineerde en de ene na de andere kans kreeg. Het enorme overwicht leidde alleen niet tot een grotere voorsprong voor rust.

Met drie nieuwe spelers begonnen de Waalwijkers aan de tweede helft, maar dat veranderde aanvankelijk niets aan het spelbeeld. Heerenveen bleef de wedstrijd domineren, zonder een tweede treffer te maken. Thom Haye was er nog het dichtst bij met een vrije trap, maar de bal knalde op de lat.

Dat er een gevaar school in het verkwanselen van al die kansen, werd duidelijk toen Mats Seuntjens vanaf de middenlijn naar de zestien van Heerenveen dribbelde en zowaar een doelpoging deed. Zijn schot ging naast, maar duidelijk was dat RKC steeds beter in de wedstrijd kwam.

Seuntjens strooit met assists

Na een uur spelen betaalde Heerenveen alsnog de rekening. Seuntjens vond de vrije Florian Jozefzoon, een van de wissels in de rust, en hij schoot RKC vanaf de rand van de zestien op gelijke hoogte.

Met de 1-1 op het scorebord was er van een eenzijdige wedstrijd geen sprake meer. Beide ploegen zochten de aanval en het was RKC dat daarvoor beloond werd.

Seuntjens gaf een prachtig steekballetje op Julian Lelieveld, die RKC van dichtbij op voorsprong zette. Twee minuten later maakte Yassin Oukili (eveneens gekomen in de rust) er met een bekeken schot 1-3 van. Ook nu was Seuntjens de aangever.

Heerenveen probeerde het daarna nog wel, maar van het verzorgde en dominante spel uit de eerste helft was niets meer over. RKC hield eenvoudig stand en kwam diep in blessuretijd zelfs nog op 1-4 dankzij de tweede voor Jozefzoon.

Bekijk hieronder de reacties van trainer Joseph Oosting en Mats Seuntjens van RKC en sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen: