In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Politie lost schoten bij aanhouding mogelijke uithalers Vlissingen

De politie heeft vannacht waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een aantal mensen in de haven van Vlissingen. Mogelijk gaat het om 'uithalers' van drugs.

Er zijn zes verdachten in de leeftijd van 15 tot 32 jaar opgepakt. Ze komen allemaal uit de regio Rotterdam, meldt Omroep Zeeland. Niemand raakte gewond.

Uithalers zijn vaak jonge mannen of jongens die door drugsbendes worden ingehuurd om naar Nederland gesmokkelde drugs uit zeecontainers te halen. Ze worden vooral in de Rotterdamse haven aangetroffen. Maar in dit geval kwam de Zeeuwse politie dus in actie.

Rond 03.20 uur kreeg de politie een melding dat een aantal mensen over een hek aan het klimmen was bij een overslagbedrijf in het havengebied van Vlissingen-Oost. Toen agenten samen met de douane polshoogte namen, werden zes verdachten in de omgeving van het bedrijf aangetroffen, Het is nog onbekend waarom de politie vervolgens waarschuwingsschoten loste. Ook is onduidelijk of de verdachten drugs bij zich hadden.

Insluipers

Het is niet de eerste keer dat de politie mensen aanhoudt in het havengebied in Vlissingen. Een week geleden werden twee Albanese insluipers aangehouden. En in april vorig jaar werd bij de arrestatie van vijf mannen een waarschuwingsschot gelost. Toen ging het om verdachten die probeerden te vluchten vanaf het terrein van een bedrijf in de haven.

Advertentie via Ster.nl