Dick Advocaat lacht tevreden
In samenwerking met
Omroep West
NOS Voetbal

De gouden hand van Advocaat bij ADO Den Haag: 'Het wordt per dag beter'

Er werd nog wat lacherig gedaan, toen Dick Advocaat voor de zoveelste keer zijn pensioen onderbrak en op 75-jarige leeftijd als trainer bij ADO Den Haag aan de slag ging.

Maar stilletjes doet ADO mee om de periodetitel in de eerste divisie, speelt het donderdag in de kwartfinale van de beker tegen PSV en is kwalificatie voor de nacompetitie via de reguliere competitie ook nog een optie.

ADO doet weer mee. "We zijn toch een ploeg die moeilijk te verslaan is, met heel veel energie", concludeert Advocaat, drie maanden nadat hij het stokje had overgenomen van de ontslagen Dirk Kuijt.

Elke dag beter

Negen officiële duels is ADO inmiddels al ongeslagen, in 2023 werd nog geen wedstrijd verloren. "Het is allemaal nog niet top", vindt Advocaat. "Maar je ziet ook op de training dat het per dag beter wordt."

ADO doet weer mee onder Advocaat: 'We zijn helemaal niet bezig met PSV'

Het affiche tegen PSV springt er wel bovenuit, in de reeks die ADO de komende week te wachten staat. "We zijn helemaal niet bezig met PSV", zegt Advocaat. "Tenminste, ik niet..."

De competitieduels met FC Den Bosch (zondag, uit) en Heracles Almelo (volgende week maandag, thuis) zijn belangrijker met het oog op de doelstelling. ADO wil promoveren. Ook dat klonk drie maanden geleden lachwekkend, maar alles ligt weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl