Hulpdiensten bij de omgeslagen pont in Zuidland
NOS NieuwsAangepast

Pontje met 25 opvarenden omgeslagen in natuurgebied, vier gewonden

In een natuurgebied in Zuidland in Zuid-Holland is een pontje omgeslagen. Op het moment dat dat gebeurde stonden er zo'n 25 mensen op de trekpont. Het gaat om een groep vrijwilligers van een natuurhistorische vereniging, laat de veiligheidsregio weten. Iedereen is uit het water en er zijn geen vermisten meer.

Vier personen raakten gewond. Eén persoon is gereanimeerd. Diegene is onder het pontje terechtgekomen. De anderen zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht.

Omdat onduidelijk was of er mensen werden vermist hebben duikers in het water gezocht. Ook is de lijst met mensen die op de pont stonden gecontroleerd om te checken of iedereen terecht was. De natuurvrijwilligers zouden vuil gaan opruimen in het gebied.

Op beelden is te zien hoe er gezocht wordt:

Omgeslagen pont

De hulpdiensten waren massaal op de plaats van het ongeval, dat rond 09.30 uur gebeurde. Inmiddels is de zoekactie afgerond.

Omdat hulpverleners niet met de ambulance naar de plek konden komen, werden ze in terreinwagens van de politie vervoerd.

Boven het natuurgebied vloog een helikopter van de kustwacht om naar mensen te zoeken. Eerder vloog al een politiehelikopter boven de plek van het ongeluk. Ook werden flink wat ambulances en brandweerauto's opgeroepen.

De pont kan worden bediend door de opvarenden. Zo zag het vaartuig eruit.

De pont die is omgeslagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl