Samuel Armenteros

Armenteros valt negen minuten voor rust in en maakt hattrick voor Heracles

Heracles Almelo heeft in de eerste divisie thuis met maar liefst 7-0 gewonnen van Telstar. Grote man bij de Heraclieden was Samuel Armenteros. Hij begon op de bank, viel al in de eerste helft in en noteerde een hattrick.

Door de overwinning komt nummer twee Heracles op drie punten van koploper PEC Zwolle, al hebben de Zwollenaren nog een wedstrijd tegoed.

Vroege wissel Satriano

Heracles kwam al binnen het halfuur op een 3-0 voorsprong door twee doelpunten van Anas Ouahim (schuiver en simpel schot in de zestienmeter) en een kopbal van Nikolai Laursen. Opvallend moment was een wissel in de 36ste minuut. Spits Antonio Satriano mocht bij de 3-0 voorsprong al naar de kant komen.

De 19-jarige Italiaan had al vroeg een domme gele kaart gepakt en solliciteerde opzichtig naar een rode kaart. Heracles-trainer John Lammers greep in en wisselde Satriano, die dat duidelijk niet leuk vond, voor Armenteros.

Armenteros viert feest met de supporters

Armenteros bewees nog geen drie minuten later het gelijk van zijn trainer met een prachtige goal, waar hij de bal bijna vanaf de achterlijn na een lange dribbel in het dak van het doel schoot: 4-0.

Pas een kwartier voor tijd viel er weer iets te beleven in het Erve Asito-stadion. Emil Hansson kreeg de bal gelukkig in de zestien en rondde beheerst af. Hij was al gedeeld topscorer met Dylan Vente, met zijn vijftiende doelpunt staat hij weer alleen bovenaan het klassement.

Armenteros was nog niet klaar en etaleerde tien minuten voor tijd andermaal zijn klasse: 6-0. Daarmee was de koek nog niet op. In de 89ste minuut schoot hij van dichtbij simpel - en met wat geluk - de 7-0 en dus zijn hattrick binnen.

De Graafschap en NAC

Ook in Eindhoven werd een hattrick genoteerd. Camiel Neghli deed dat namens De Graafschap tegen FC Eindhoven, ook de nog achttienjarige debutant Elie Raterink scoorde: 0-4. NAC Breda verspeelde een 2-0 voorsprong tegen FC Dordrecht, maar won toch nog met 3-2 door een goal van Moreno Rutten.