Passagiers worden uit het toestel gehaald
NOS NieuwsAangepast

Vliegverkeer bij Eindhoven Airport hervat na bommelding

Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport heeft uren stilgelegen. Toestellen mochten sinds ongeveer 15.00 uur niet landen of vertrekken op Eindhoven Airport vanwege een bommelding in een Transavia-toestel dat uit Praag kwam. Rond 19.15 uur werd het vliegverkeer hervat.

In en om het vliegtuig is door de marechaussee onderzoek gedaan en er is niets aangetroffen. Het is nog niet bekend wie de melding heeft gedaan en hoe die is binnengekomen.

Het toestel uit Praag landde iets voor 15.00 uur en werd uit voorzorg naar de Vliegbasis Eindhoven gebracht, het militaire gedeelte van het vliegveld. Hulpdiensten waren massaal aanwezig.

Omgeleid

Terwijl onderzoek werd gedaan door de marechaussee werden de vluchten die zouden moeten landen op Eindhoven Airport aan de grond gehouden bij hun vertrekplaats of omgeleid naar Amsterdam, Brussel, Maastricht en Weeze.

De marechaussee haalde passagiers in groepjes van twintig uit het vliegtuig uit Praag. Op beelden is te zien hoe de passagiers onder politiebegeleiding naar bussen werden gebracht.

Bommelding in vliegtuig op luchthaven Eindhoven

De 141 passagiers en 6 crewleden werden opgevangen in de terminal van de vliegbasis. Er zijn geen arrestaties. "Op dit moment is er geen aanleiding om te denken dat we mensen gaan aanhouden", zegt een woordvoerder van de marechaussee.

Om 19.20 uur landde het eerste vliegtuig sinds de bommelding. Dat toestel uit Kopenhagen had eigenlijk om 16.00 uur moeten aankomen, maar moest op de luchthaven van Kopenhagen wachten. Ook op andere plekken wachtten vliegtuigen op vertrek, zoals in Edinburgh:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl