NOS Voetbal

PSV 'schaamt zich diep' voor 'schandalige actie' fan tijdens duel met Sevilla

PSV-supporter bestormt het veld en valt keeper Sevilla aan

PSV schaamt zich voor het incident met de veldbestormer tijdens het Europa League-duel met Sevilla. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij sprak er direct na de wedstrijd al schande van, net als algemeen directeur Marcel Brands.

Twaalf uur later komt de club met een reactie op de website, waarin PSV meldt dat het de eventuele financiële kosten zal verhalen op de verdachte.

Stadionverbod

"Dit is PSV onwaardig en wij schamen ons er diep voor", zegt Brands. De vraag is hoe het kan dat een supporter met een stadionverbod toch op de tribune kon plaatsnemen. Brands zegt dat de Eindhovenaren zich over die kwestie gaan buigen.

"Wij gaan met de betreffende instanties in gesprek hoe we de stadionverboden beter kunnen handhaven, hopelijk door middel van een meldplicht", aldus Brands.

Sevilla-keeper Marko Dmitrovic in de clinch met de veldbetreder in Eindhoven

De aangevallen Sevilla-doelman Marko Dmitrovic pleitte na afloop voor actie van de UEFA. "Hij wilde mij iets aandoen. Het is een schande dat dit kan gebeuren op een voetbalveld. De UEFA moet ingrijpen."

PSV zegt verder dat het het politie-onderzoek naar de veldbestormer afwacht "en de mogelijke financiële schade op hem zal verhalen". PSV hangt een forse boete boven het hoofd.

Maandag voorgeleid

Het Openbaar Ministerie meldt dat het gaat om een 20-jarige man uit Roermond. Kort na het incident werd hij aangehouden en de man zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of zijn voorarrest wordt verlengd.

Zijn zaak dient 8 maart. In 2021 en 2022 kreeg de verdachte al twee keer een taakstraf voor "voetbalgerelateerde" misdragingen.

De veldbestormer had al voor donderdagavond een stadionverbod van een aantal jaar. "Als het aan mij ligt, wordt het een levenslang stadionverbod", zei Brands donderdag na de wedstrijd. "Hij dupeert ook PSV en alle andere supporters. Ik vind dit moment erger dan de uitschakeling. Het hoort totaal niet bij PSV."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl