Prinses Margarita en Tjalling ten Cate bij Theater Carré in 2019
NOS Nieuws

Prinses Margarita en Tjalling ten Cate 'in vriendschap' uit elkaar

Prinses Margarita de Bourbon de Parme en Tjalling ten Cate zijn na zestien jaar uit elkaar. Dat hebben de twee vandaag bekendgemaakt. Margarita is de oudste dochter van prinses Irene en Carlos.

In een verklaring waaruit persbureau ANP citeert laten Margarita en Ten Cate weten dat zij een tijd geleden "gezamenlijk en in vriendschap" hebben besloten om uit elkaar te gaan.

"Na een prachtige tijd van ruim zestien jaar samen, waarin wij lief en leed hebben gedeeld, zal ieder van ons nu een eigen weg gaan. Tegelijkertijd zullen wij altijd samen een pad blijven bewandelen als vrienden en liefdevolle ouders van onze twee prachtige dochters", schrijven ze.

Edwin de Roy van Zuydewijn

Het tweetal vraagt om het gezin "tijd en rust te gunnen om aan de nieuwe situatie te wennen". Ook willen Margarita en Ten Cate geen verdere vragen beantwoorden over de scheiding.

Het is de tweede scheiding voor Margarita. De prinses was van 2001 tot 2006 getrouwd met Edwin de Roy van Zuydewijn. Het koppel kwam in 2003 veel in het nieuws vanwege de zogenoemde Margarita-affaire. De prinses en haar ex-man beschuldigden het Koninklijk Huis en de AIVD van afluisterpraktijken. De AIVD toonde aan dat hier geen sprake van was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl