Zakaria Labyad
NOS Voetbal

Labyad terug bij FC Utrecht: contract tot zomer van 2024

Zakaria Labyad heeft een contract tot de zomer van 2024 ondertekend bij FC Utrecht, met een optie op nog een jaar. De 29-jarige Marokkaanse international, wiens contract bij Ajax vorig jaar zomer niet verlengd werd, keert zo terug bij de club waarvoor hij eerder al anderhalf jaar voetbalde.

De aanvallende middenvelder, die een klein jaar geleden een zware knieblessure opliep, trainde de afgelopen weken mee bij Utrecht en dat heeft nu geresulteerd in een dienstverband. Labyad werkte het laatste deel van zijn revalidatie af bij FC Utrecht.

"Het voelt goed en vertrouwd. Dit is de juiste keuze', zegt Labyad, die naar eigen zeggen "bijna wedstrijdfit" is.

'Graag toevoegen'

"Zakaria wilde graag terug en wij wilden hem graag toevoegen aan onze selectie, dus daar waren we snel over uit", zegt technisch directeur Jordy Zuidam.

De geboren Utrechter stond ook in de belangstelling van buitenlandse clubs, maar kiest voor een terugkeer in De Galgenwaard.

2012: Zakaria Labyad bij PSV met Dries Mertens (en de KNVB-beker)

Labyad brak door bij PSV. Hij speelde ook voor Sporting Portugal, Vitesse, Fulham en Ajax, dat hem in de zomer van 2018 overnam van FC Utrecht. De Marokkaan werd met Ajax drie keer kampioen, hoewel zijn inbreng vrij beperkt was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl