Arne Slot
NOS Voetbal

'Slot verdient standbeeld als Feyenoord kampioen wordt, wereldprestatie'

Koploper Feyenoord sloeg zaterdag een grote slag in de titelstrijd door AZ met 2-1 te verslaan. Wat volgens de gasten aan tafel bij Studio Voetbal vooral opvalt is de mentaliteit van het team. "Feyenoord speelt altijd om te winnen", aldus Ibrahim Afellay.

"De kans is reëel dat ze kampioen worden en dat komt dan door die geweldige mentaliteit", zegt Arno Vermeulen. "De fitheid, de drive, de wil om kampioen te worden, die mentale aspecten. Dat zie je elke wedstrijd terug."

"Van de topvier heeft Feyenoord qua individuele kwaliteit de minste selectie", aldus Afellay. "Als Feyenoord kampioen wordt, is dat een wereldprestatie. Dan verdient Slot een standbeeld."

Afellay: 'Geertruida stak er met kop en schouders bovenuit'

Afellay zag centrale verdediger en gelegenheidsaanvoerder Lutsharel Geertruida tegen AZ als uitblinker: "Geertruida stak er met kop en schouders bovenuit."

"Geertruida maakt een goede ontwikkeling door. Pavlidis, een van de betere spitsen in Nederland, kreeg geen voet aan de grond. Die was kansloos. Steeds zat hij er slim tussen. Aan de bal is hij ook comfortabel. Hij raakt niet in de war en zoekt steeds de voetballende oplossing."

"Gaat hij weer rechtsback als de apotheker terug is?", vraagt Arno Vermeulen, die daarmee doelt op de terugkeer van de momenteel geblesseerde verdediger Gernot Trauner, ook wel 'de apotheker' genoemd vanwege zijn 'gewone' uitstraling, wars van glamour.

"Misschien moet de apotheker een pas op de plaats maken", aldus Afellay.

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken in Studio Voetbal: Eindsignaal over Jordi Cruijff (door Frank Heinen) en De Muurligger over Fortuna-coach Julio Velázquez (door Hugo Borst). Check verder de discussie aan tafel over PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl