NOS Sport

Kristoffersen wereldkampioen op de slalom, historische medaille Griek Ginnis

Kristoffersen wereldkampioen op de slalom, historische medaille voor Griek Ginnis

De Noorse skiër Henrik Kristoffersen is in het Franse Courchevel wereldkampioen geworden op de slalom. Kristoffersen moest na de eerste run van ver komen, hij eindigde daarin als zestiende. Maar in de tweede run maakte hij veel tijd goed.

De Griek AJ Ginnis legde verrassend beslag op de tweede plek, op 0.20 seconde van de Noor. Alexandros Ioannis Ginnis, zoals hij volledig heet, stond er na de eerste afdaling al goed voor met de tweede tijd, achter Manuel Feller. De Oostenrijker kon zijn goede eerste deel geen vervolg geven, hij werd uiteindelijk zevende.

Het was voor de Grieken de eerste WK-medaille op een olympische sport op sneeuw of ijs. Ginnis vierde zijn historische medaille dan ook uitbundig.

AJ Ginnis viert zijn historische zilveren medaille.

Het brons was voor de Italiaan Alex Vinatzer, hij bleef de Fransman Clément Noël nipt voor. Het verschil tussen de twee was slechts 0,03 seconde over twee runs.

De 28-jarige Noor Kristoffersen won al drie keer de wereldbeker slalom en veroverde in 2019 WK-goud op de reuzenslalom. Er stonden in Courchevel geen Nederlanders aan de start bij de slalom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl