NOS Voetbal

Feyenoord pakte al achttien punten na achterstand: 'Wil het geen geluk meer noemen'

Geen ploeg pakt dit eredivisieseizoen zoveel punten na een achterstand als Feyenoord. Achttien punten. Is die mentale weerbaarheid het geheim van de koploper? "We hadden wel een gelukje nodig", zegt trainer Arne Slot na de 2-1 thuiszege op AZ.

Drie van die achttien punten die Feyenoord veroverde nadat het op achterstand was gekomen, schreven de Rotterdammers zaterdagavond bij in De Kuip met een late zege op AZ.

"Misschien wel onze minste topwedstrijd qua voetbal, maar wel het beste resultaat", analyseert Slot, die na gelijke spelen tegen Ajax en PSV zijn ploeg nu een topduel zag winnen door een van richting veranderd schot van Marcus Pedersen.

'Rest van mijn leven'

"Als je zo hard werkt... Mensen noemen het geluk. Ik wil het geen geluk meer noemen", aldus de matchwinner, die De Kuip liet ontploffen van vreugde. "Dit onthoud ik de rest van mijn leven."

Het werd niet de topper van de voetballende hoogstandjes, maar van het gevecht om elke grasspriet. Mats Wieffer was een van de zes spelers met geel, al waren enkele overtredingen op het randje.

"Vandaag ging het puur om resultaat", vertelt Wieffer. "Dit is een hele lekkere, beter kan het niet."

Beloond voor wil en ambitie

Feyenoord maakte volgens Slot van beide ploegen de meeste aanspraak op de zege. "We hebben de wil en ambitie getoond. En daarvoor werden we beloond. Absoluut, door een gelukje", haalt hij nog maar eens aan.

Het begon allemaal met een corner voor Feyenoord, tot ergernis van AZ-coach Jansen. Hij wilde laten zien dat zijn elftal niet voor niets de eerste plek op de ranglijst had kunnen overnemen. "We zijn nog steeds lerende als het gaat om beslissende momenten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl