Na goud in Parijs grijpt Korrel nu grandslamzilver in Tel Aviv, brons Stevenson

Judoka Korrel op de rug gegooid in finale grandslam Tel Aviv

Judoka Michael Korrel heeft bij het grandslamtoernooi in Tel Aviv zilver behaald in de klasse tot 100 kilogram. In de finale verloor hij van Zelym Kotsojev uit Azerbeidzjan.

Korrel, de nummer twee van de wereld, had twee weken geleden nog grandslamgoud veroverd bij het prestigieuze toernooi in Parijs. Dit keer worstelde Korrel zich via Georgijev, Gonçalves en Paltchik met wat moeite naar de finale.

In die finale werd Korrel door Kotsojev, de mondiale nummer drie, na tweeënhalve minuut op zijn rug gelegd. Ippon, einde partij en zilver.

Brons Stevenson

Naast het zilver van Korrel was er meer Nederlands succes in Tel Aviv: Karen Stevenson won brons. De 29-jarige judoka, die recentelijk naar de zwaargewichten - de klasse +78 kilogram - is overgestapt, versloeg de Portugese Rochele Nunes in de strijd om het brons met ippon.

Stevenson versloeg in Israël Özturk met ippon, maar boog voor Zabic. Na winst in de herkansingen kon ze alsnog vechten om een medaille.

Stevenson (rechts) verslaat Nunes voor de bronzen medaille

Bij de mannen tot 100 kilogram was de 24-jarige Simeon Catharina al na de eerste ronde klaar. Noël van 't End, twee weken geleden in Parijs net als Korrel goed voor goud, vond in Israël in de klasse tot 90 kilogram hetzelfde lot als Catharina, na de eerste ronde naar huis. In dezelfde klasse als Van 't End haalde Jesper Smink de tweede ronde.

Roy Meyer, actief in de klasse boven de 100 kilogram, strandde ook in de tweede ronde.