NOS Wielrennen

Van Vleuten verrast door rotonde en kan Moolman daarna niet bijhouden

Van Vleuten laat zich verrassen bij rotonde en kan Moolman niet bijhouden

Ashleigh Moolman heeft de derde rit in de Wielerweek van Valencia gewonnen. De Zuid-Afrikaanse van Soudal-QuickStep klopte haar vluchtgenoten Amanda Spratt (tweede) en Annemiek van Vleuten (derde) in de sprint en kreeg ook nog de leiderstrui in handen.

Zondag volgt de slotrit met finish in Gandia. Voor de 40-jarige Van Vleuten is de Wielerweek Valencia haar eerste wedstrijd in haar laatste seizoen als profrenster.

De rensters kregen halverwege de 132 kilometerlange rit twee stevige beklimmingen (een van 15 kilometer en een van 6 kilometer) voor de kiezen. Met nog 20 kilometer te gaan, toen het zwaarste stuk achter de rug was, ging Van Vleuten ervandoor en alleen Moolman en Spratt konden volgen.

Rotonde

Tien kilometer verderop hadden ze een minuut te pakken, een marge die naarmate de finish naderde, flink slonk. Moolman begon net voor een rotonde al te sprinten en dat pakte goed uit.

"Ik werd een beetje verrast door die laatste rotonde, maar is was niet sterk genoeg vandaag om Ashleigh en Amanda te verslaan", twitterde Van Vleuten na de etappe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl