De bieb in het centrum van Dordrecht
NOS Nieuws

Gewonde bij steekpartij in bieb Dordrecht

Bij een steekincident in de bibliotheek in Dordrecht is vanmiddag een 22-jarige man zwaargewond geraakt. Volgens de politie is het slachtoffer aanspreekbaar maar met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De dader is voor zover bekend nog spoorloos.

De regionale omroep Rijnmond meldt dat er rond 12.30 uur ruzie was ontstaan tussen twee bezoekers van de bieb in het centrum van de stad. Op een gegeven moment stak een van hen de ander in zijn zij. Op dat moment waren ook nog enkele andere bezoekers en personeelsleden aanwezig in het gebouw.

De bibliotheek werd direct gesloten. "We zijn enorm geschrokken en leven mee met het slachtoffer en de bezoekers en medewerkers die getuige waren van het incident", aldus de directie van de bibliotheek op Twitter.

Ook de burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, reageert op Twitter. "Ongetwijfeld zijn slachtoffer, naasten en omstanders flink geschrokken van dit bizarre incident eerder vandaag. Ik leef zeer met hen mee", schrijft hij. "Hopelijk wordt de verdachte snel aangehouden en herstelt het slachtoffer voorspoedig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl