De man zou zeker 60 kinderen hebben verwekt
NOS Nieuws

'Spermadonor in Australië gebruikte nepnamen om 60 kinderen te verwekken'

Een spermadonor in Australië heeft zeker vier verschillende nepnamen gebruikt om in totaal meer dan zestig kinderen te verwekken, melden Australische media. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.

Het sperma werd voornamelijk gedoneerd aan mensen uit de lhbti-gemeenschap. Op een bijeenkomst voor nieuwe ouders viel het een aantal van hen op dat sommige kinderen wel heel erg op elkaar leken. Daarop deden ze navraag bij vruchtbaarheidsklinieken in de buurt.

Een arts van een van de klinieken heeft de man een keer in haar kliniek gezien, zegt ze tegen mediabedrijf News Corp. Ze zegt dat hij zijn diensten ook via niet officiële wegen heeft aangeboden, zoals op Facebookgroepen. De meeste gezinnen zouden via deze onofficiële wegen met de man in contact zijn gekomen.

Mogelijk giften gekregen

Volgens de arts heeft hij giften gekregen, onder meer een vakantie. Het is volgens de Australische wet verboden om organen of weefsel te verkopen, ruilen of er giften voor te krijgen. Als dat bewezen wordt, kunnen straffen oplopen tot vijftien jaar gevangenis.

De directeur van de Australische donorstichting vindt dat de man geen rekening heeft gehouden met de gevoelens van de kinderen. Wanneer een kind ouder wordt, wil het misschien wel in contact komen met beide biologische ouders of met broers en zussen van wie er nu tientallen zijn, zegt ze tegen The Daily Mail.

"Een leven zou waardig moeten beginnen en niet als gevolg van een ongereguleerde anonieme transactie", zegt ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl