Het elftal van Barcelona voor het duel met United
NOS Voetbal

'Barcelona betaalde 6 miljoen in plaats van 1,4 miljoen aan vicevoorzitter bondscommissie'

De betrokkenheid van voetbalclub FC Barcelona bij een mogelijk corruptieschandaal lijkt groter dan in eerste instantie naar buiten kwam. Volgens het Spaanse dagblad El Mundo heeft de club sinds 2001 frauduleuze betalingen gedaan van ruim 6 miljoen euro aan een bedrijf van de voormalige vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie van het land, José Maria Enriquez Negreira. Eerder werd gesproken van 1,4 miljoen euro.

Na het aftreden van de betreffende official zouden betalingen zijn voortgezet, aldus de krant. De man dreigde het schandaal te onthullen. Het Openbaar Ministerie van Spanje heeft al aangegeven met een onderzoek bezig te zijn.

'Technische verslagen'

De Catalaanse club bevestigde eerder deze week de betalingen. Barcelona nam 'technische verslagen' over de arbitrale leiding af van een 'externe consultant', maar dat zou 'een gebruikelijke praktijk voor professionele voetbalclubs' zijn.

Trainer Xavi van de koploper van de Spaanse competitie wil verdere onderzoeken afwachten, voor er uitspraken over te doen. Wel zei hij: "Als ik zou merken dat we winnen door vals te spelen, ga ik naar huis..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl