Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Man (68) overleden na aanrijding op A58

Bij een ongeluk op de A58 is een 68-jarige man uit België om het leven gekomen. De man stond met zijn auto stil op de vluchtstrook. Toen hij uitstapte, werd hij door een vrachtwagen geraakt. De vrachtwagenchauffeur, een 57-jarige man uit Hongarije, is aangehouden, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur ter hoogte van Moergestel. Volgens de politie stond het slachtoffer bij zijn auto met aanhanger toen het ongeluk gebeurde. Hij had zijn wagen langs de snelweg geparkeerd. De bestuurder van de vrachtwagen heeft hem mogelijk over het hoofd gezien, schrijft Omroep Brabant.

Nadat de man was aangereden, botste de vrachtwagen tegen de auto, raakte de vangrail en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder van de truck en een vrouw die nog in de auto zat, bleven ongedeerd.

A58 richting Eindhoven hele dag dicht

Vanwege politieonderzoek en schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden bleef de A58 tussen Moergestel en Oirschot in de richting van Eindhoven de rest van de dag dicht. Rond 22.00 ging een rijstrook weer open.

De vrachtwagen moest nog worden geborgen. Vanwege het ongeluk raakte ook de dieseltank van de truck beschadigd en is er diesel in het water naast de berm gelekt. Dit moest allemaal worden opgeruimd en gereinigd. Rijkswaterstaat hoopt rond middernacht alle werkzaamheden afgerond te hebben.

Advertentie via Ster.nl