Een zwemmende vrouw (ter illustratie)
NOS Nieuws

Zwembaden in Canadese stad Edmonton staan topless zwemmen toe

De gemeentelijke zwembaden in de Canadese stad Edmonton staan blote borsten toe. Hiermee wil de gemeente gendergelijkheid bevorderen.

Het besluit werd vorig jaar juni al genomen, maar pas deze week pikten Canadese media het op. "Wij geloven erin dat onze zwemrichtlijnen niet moeten discrimineren op basis van gender en dat niemand mag worden uitgesloten", zegt de gemeentelijke verantwoordelijke in een interview met CBC News.

Omdat mannen met ontbloot bovenlijf mogen rondlopen in het zwembad, mogen vrouwen dat nu dus ook. De gemeente Edmonton zegt in een verklaring aan Global News te snappen dat sommige mensen ongemakkelijk worden van het idee, maar dat de stad de verplichting heeft om iedereen in de stadszwembaden gelijk te behandelen.

Göttingen en Barcelona

Vorig jaar nam de Duitse gemeente Göttingen dezelfde maatregel in al haar zwembaden, zij het alleen op zaterdagen en zondagen.

Ook in Barcelona is het voor iedereen toegestaan om topless in een zwembad rond te lopen, maakte het stadsbestuur in 2019 al bekend na klachten van de zogenoemde 'Free the Nipple'-beweging. Deze beweging maakt zich internationaal hard voor het recht om met ontblote tepels rond te lopen en op sociale media te verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl