NOS Nieuws

Wekdienst 13/2: Stadsreiniging staakt in Den Haag • Tennistoernooi ABN Amro Open begint

Goedemorgen! Er zit de komende dagen een luchtje aan Den Haag: de stadsreinigers daar staken voor een betere cao. Ook de handhavers doen mee. In Rotterdam vindt later deze week dezelfde actie plaats, maar eerst wordt er getennist.

Het weer: het is eerst nog grijs en lokaal komt mist voor. Vanmiddag is er op steeds meer plaatsen zon. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden bij een zwakke zuidoostenwind. Morgen en overmorgen is het vrij zonnig en zacht.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Den Haag leggen stadsreinigers en handhavers hun werk drie dagen neer. Ze staken voor een betere cao, met een loonsverhoging van 12 procent om de inflatie te compenseren. Hun collega's in Utrecht en Groningen staakten afgelopen dagen al, later deze week doen stadsreinigers in Rotterdam hetzelfde.
  • De rechtbank in Amsterdam behandelt een oude strafzaak tegen Henk R., bekend onder zijn bijnaam 'de Zwarte Cobra'. De 71-jarige man wordt vervolgd voor zijn rol als opdrachtgever van een dubbele moord in Antwerpen in 1993.
  • Het hoofdtoernooi van het ABN AMRO Open begint. Het is de vijftigste editie van het tennisevenement in Rotterdam Ahoy. De Griek Tsitsipas en titelverdediger Auger-Aliassime zijn van de partij, evenals de Nederlanders Van de Zandschulp, Griekspoor en Van Rijthoven.

Wat heb je gemist?

In Nederland is in 2022 een kwart minder gas verbruikt dan het jaar ervoor. Vooral huishoudens en grote industriële bedrijven schroefden hun gasverbruik omlaag, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal werd 31 miljard kubieke meter gas verbruikt, de laagste hoeveelheid sinds 1972.

Industriële bedrijven zijn normaal gesproken grootverbruikers van aardgas. Zij gebruikten vorig jaar ruim een kwart minder dan een jaar eerder. Deze daling was het sterkst bij bedrijven in de aardolie- en chemische industrie. Elektriciteitscentrales verbruikten 12 procent minder aardgas.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Kansas City Chiefs is in Glendale voor de derde keer winnaar van de Super Bowl geworden en won met 38-35 van Philadelphia Eagles.

Feest voor Kansas City Chiefs in Glendale

Rihanna gaf tijdens de pauze voor het eerst in ruim zes jaar weer een optreden. Dat leverde het nodige spektakel op met zwevende podiums, een leger aan dansers en danseressen, flink wat vuurwerk en een karrenvracht hits. Ze gebruikte het moment ook om te laten zien dat ze opnieuw zwanger is.

  • AFP
    Rihanna schittert tijdens de halftimeshow
  • EPA
    Zwevende podiums bij halftimeshow Rihanna

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl