NOS Voetbal

Sparta pakt de draad weer op tegen Go Ahead, heeft vorig seizoen al overtroffen

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles

Sparta heeft zijn droom op het beste eredivisieseizoen in ruim een halve eeuw nog niet opgegeven. Na drie wat teleurstellende gelijkspelen werd thuis afgerekend met Go Ahead Eagles: 2-1.

De Noorse spits Tobias Lauritsen was net als in het heenduel de gevierde man, door met een geplaatste kopbal het verschil te maken op het moment dat het publiek een beetje begon te morren.

In de rust was net afscheid genomen van Sven Mijnans, die in de winterse transferperiode naar AZ was vertrokken. En bij Go Ahead Eagles liep met Finn Stokkers nog een ex-Spartaan, die met een knap schot in de verre hoek een mooie voetbalmiddag voor de Rotterdammers leek te verpesten.

Snelle goal Van Crooij

Want er leek geen vuiltje aan de lucht voor Sparta, toen na amper drie minuten voetbal een voorzet van Joshua Kitolano doorschoot richting de tweede paal en Vito van Crooij de bal voor het intikken had.

De thuisclub liet Go Ahead daarna het spel maken. En keeper Nick Olij redde sierlijk op een kopbal van Gerrit Nauber, de enige serieuze doelpoging van de Deventenaren in de eerste helft. Al speelde Spartaan Dirk Abels met een wilde ingreep nog wel even met vuur in duel met Bobby Adekanye.

Bekijk hieronder de reacties van Maurice Steijn en Vito van Crooij:

Sparta nu al op 37 punten: 'We willen zo hoog mogelijk eindigen'

Drie minuten na de plotselinge gelijkmaker van Stokkers hielp Lauritsen de thuisclub over het dode punt heen, waarna het een raadsel was dat de score daarna niet verder opliep.

Lauritsen miste zowel met het hoofd (naast) als met zijn rechter (over) en de dribbels en afstandsschoten van de ijverige invaller Koki Saito leverden ook niets meer op. Aan de overkant liet Olij zich intussen geen tweede keer te grazen nemen door Stokkers.

Sparta heeft door de zege al twee punten meer dan de 35 die het in de vorige jaargang verzamelde en blijft daardoor stevig in de topzes staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl