NOS Sport

Oppermachtige Lavreysen rijdt naar Europese titel op onderdeel sprint

Lavreysen laat Poolse tegenstander kansloos en pakt weer sprinttitel

Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft nog maar eens een titel toegevoegd aan zijn toch al uitpuilende prijzenkast op het onderdeel sprint. In het Zwitserse Grenchen was Lavreysen de beste tijdens de Europese kampioenschappen.

In de finale rekende de regerend olympisch kampioen in twee heats af met de Pool Mateusz Rudyk. Het is Lavreysens tweede EK-titel op de sprint, het onderdeel waarop hij viervoudig wereldkampioen is.

"Ik heb laten zien dat ik de snelste was", concludeerde Lavreysen. "Het waren klassieke sprintritten, ritjes uit het boekje eigenlijk. Die zijn goed voor te bereiden en als je dan de snelheid hebt, dan kun je laten zien hoe het moet."

Bekijk hieronder een uitgebreidere reactie van Lavreysen op zijn sprinttitel.

Lavreysen heeft weer een titel: 'Laten zien dat ik de snelste was'

Op weg naar de finale won Lavreysen vrijdag in de kwartfinales van zijn eeuwige rivaal Jeffrey Hoogland, de Europees kampioen van 2015, 2018 en 2019. In de halve finales was hij te sterk voor de Fransman Rayan Helal.

Lavreysen pakte bij de EK eerder al goud met de teamsprinters. Zondag komt hij ook nog uit op de keirin.

Van de Wouw pakt brons

Op de 500 meter tijdrit was er een bronzen medaille voor Hetty van de Wouw. Met 33,554 hoefde de 24-jarige renster alleen titelhoudster Emma Hinze en wereldkampioene Taky Marie Kouamé voor zich te dulden.

Bekijk hieronder de bronzen race van Hetty van de Wouw, die haar eerste individuele medaille op een groot toernooi pakte.

In de kwalificaties voor de tijdrit was Van de Wouw nog vierde geworden, achter Hinze, Miriam Vece en Kouamé. In de finale was Vece een stuk trager dan in de kwalificaties.

Eerder deze week was Van de Wouw met Steffie van der Peet en Kyra Lamberink al derde geworden op de teamsprint.

Puntenkoers kost Van Schip medaille

Jan Willem van Schip kon een goede start op het omnium niet verzilveren. Na drie van vier onderdelen ging hij aan de leiding, maar in de afsluitende puntenkoers gaf hij die voorsprong uit handen.

De 28-jarige Van Schip, die diverse EK- en WK-medailles won op het omnium, zat er op het laatste onderdeel niet bij toen de concurrenten Benjamin Thomas, Simone Consonni, Roger Kluge en William Perrett een ronde voorsprong pakten.

Van Schip noteerde in de puntenkoers een dertiende plaats en eindigde in het volledige klassement op het omnium als zesde. De Fransman Thomas pakte de Europese titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl