De politie begeleidde enkele vrachtwagens naar de Maasvlakte voor controle
NOS NieuwsAangepast

Politie vindt drugs in vrachtwagen met hulpgoederen voor Turkije

In een vrachtwagen met hulpgoederen die vanuit Den Haag onderweg was naar Turkije heeft de politie verdovende middelen gevonden. De truck maakte onderdeel uit van een hulpkonvooi dat vanochtend was vertrokken.

Het konvooi vervoerde hulpgoederen voor slachtoffers van de aardbevingen, maar in een van de trucks zaten daarnaast ook drugs, bleek bij een controle. Hoe de drugs in de vrachtwagen terecht zijn gekomen, wordt nog onderzocht. Om wat voor soort middelen het ging, is niet bekendgemaakt.

De vrachtwagen stond op parkeerplaats langs de A4 bij Leiderdorp en werd voor de controle naar een politiepand gebracht. Dat gebeurde nadat rond 03.00 uur vannacht een "serieuze tip" was binnengekomen, meldt de politie. De drugs zijn vernietigd.

Ook vijf andere vrachtwagens die deel uitmaakten van het transport zijn gescand op verdachte goederen. Onder politiebegeleiding werden de wagens daarvoor rond 08.30 uur over een afgesloten A4 naar de Rotterdamse Maasvlakte geëscorteerd. De douane heeft daar een scanner voor de controle van vrachtwagens.

Daarbij waren de politie en de Koninklijke Marechaussee aanwezig:

Politie vindt drugs in vrachtwagen met hulpgoederen voor Turkije

De vrachtwagens zijn van een transportbedrijf in Den Haag. Er is nog niemand aangehouden. De hulpgoederen worden zo snel mogelijk na het onderzoek teruggeven aan de hulporganisatie, laat de politie weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl