Anne Hidalgo zwaait hier vorig jaar met de olympische vlag
NOS Sport

Zolang er oorlog is, wil burgemeester Parijs geen Russische atleten bij Spelen 2024

Als de oorlog in Oekraïne volgend jaar rond de Olympische Spelen nog steeds bezig is, dan zijn Russische atleten niet welkom bij het evenement in Parijs. Dat heeft de burgemeester van de Franse hoofdstad, Anne Hidalgo, laten weten.

"Zolang Rusland oorlog blijft voeren tegen Oekraïne, wil ik niet dat er een Russische delegatie aanwezig is bij de Olympische Spelen", aldus Hidalgo op Twitter. "Ik zou dat onfatsoenlijk vinden."

Het is een opvallende uitspraak van Hidalgo, want eerder verkondigde ze dat het in haar ogen niet ondenkbaar was dat Russen onder neutrale vlag zouden meedoen aan de Spelen. Dat zei ze vorige maand met als argumentatie dat atleten anders om onterechte redenen concurrentie wordt ontzegd.

Neutrale vlag

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte vorige week bekend te onderzoeken of atleten uit Rusland en Belarus onder neutrale vlag en met allerlei voorwaarden toch kunnen meedoen aan de Spelen.

President Volodymyr Zelensky van Oekraïne had de Franse president Emmanuel Macron juist verzocht om Rusland en Belarus volledig te weren van de Spelen in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl