Kyrie Irving
NOS Sport

Omstreden basketballer Irving vindt nieuw NBA-team: Dallas Mavericks

In de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA verhuist Kyrie Irving naar Dallas Mavericks. Hij komt samen met Markieff Morris over van Brooklyn Nets. Spencer Dinwiddie en Dorian Finney-Smith gaan juist van Dallas naar Brooklyn.

Irving was dit seizoen goed voor een gemiddelde van 27,1 punten per duel. Nadat de onderhandelingen op een langer verblijf bij de Nets waren vastgelopen, gaf hij aan te willen vertrekken.

Omstreden

De 30-jarige Irving ontpopte zich in de afgelopen vier jaren tot een belangrijke speler bij Brooklyn, maar onomstreden was hij desondanks niet.

Zo was hij een aantal maanden niet speelgerechtigd, omdat hij zich niet had laten vaccineren tegen corona. Ook werd de pointguard voor acht duels geschorst na het promoten van een documentaire die als antisemitisch beschouwd werd.

Door de controverses kwamen de verhoudingen tussen de sterspeler en Brooklyn Nets op scherp te staan, waardoor een vertrek al een tijdje in de lucht hing.

Irving werd in 2016 samen met onder anderen LeBron James kampioen van de NBA, toen met Cleveland Cavaliers. Dit jaar hoopt hij met een andere NBA-ster, Luka Doncic, opnieuw kampioen te worden, maar dan met zijn nieuwe team, met de Mavericks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl