Jesse Marsch
NOS Voetbal

Marsch (Leeds) en Breitenreiter (Hoffenheim) vliegen eruit, Queiroz coach Qatar

De transfermarkt voor spelers mag dan sinds een week gesloten zijn, voor trainers blijven het roerige tijden. Zo vloog Jesse Marsch er na de nederlaag van zondag tegen concurrent Nottingham Forest uit bij Leeds United, dat in de Premier League strijdt tegen degradatie.

De 49-jarige Amerikaan volgde een jaar geleden de Argentijn Marcelo Bielsa op bij Leeds, dat in 2020 na zestien jaar was teruggekeerd op het hoogste niveau in Engeland en daar weer uit dreigde te verdwijnen. Marsch hield de club in de Premier League, maar was nu zelf in zwaar weer terechtgekomen.

Stand Premier League

Ook het Duitse TSG Hoffenheim stuurde zijn trainer de laan uit. André Breitenreiter kreeg zijn congé twee dagen na de 5-2 nederlaag bij VfL Bochum. Hoffenheim staat na negentien speelronden op de veertiende plaats in de Bundesliga.

Stand Bundesliga

De 49-jarige Breitenreiter had afgelopen zomer FC Zürich, waarmee hij kampioen van Zwitserland was geworden, verruild voor Hoffenheim.

Bondscoach van Qatar

Carlos Queiroz vond juist een nieuwe werkgever. De Portugees gaat aan de slag als bondscoach van Qatar, dat na het afgelopen WK in eigen land afscheid nam van de Spanjaard Félix Sánchez. Sánchez werd aangerekend dat Qatar op het WK louter nederlagen leed, waaronder tegen Nederland (2-0).

Carlos Queiroz

De 69-jarige Queiroz was ook present op het WK, maar slaagde er niet in Iran door de poulefase te loodsen. Na het titeltoernooi werd duidelijk dat hij niet doorging bij de Iraanse ploeg.

De afgelopen jaren was Queiroz ook bondscoach van onder meer Portugal, Colombia en Egypte. Verder heeft hij onder meer Sporting Clube de Portugal en Real Madrid onder zijn hoede gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl