NOS NieuwsAangepast

Jongen na dreiging met schietpartij op school in Rijswijk aangehouden

Een jongen van 18 die zaterdagavond heeft gedreigd met een schietpartij op een school in Rijswijk is aangehouden in Wateringen.

De politie zei aanvankelijk dat het om een minderjarige ging, maar dat blijkt niet het geval. De verdachte werd aan het eind van de avond opgepakt en zit nog vast op het bureau.

Iets na 20.00 uur zaterdagavond kregen leerlingen, ouders en docenten van de school een e-mail. "Op maandag 6 februari gaan jullie allemaal neergeschoten en verbrand worden", staat in de e-mail die de NOS heeft ingezien. De jongen meldt dat hij vervolgens zichzelf van het leven zal beroven. Hij schrijft ook dat hij overweldigd wordt door de druk van school en wordt gepest. Bij de e-mail werden foto's meegestuurd van drie dozen van vuurwapens.

De politie zegt van de school meldingen te hebben gekregen en de dreiging serieus te nemen. De recherche doet onderzoek. Of de verdachte daadwerkelijk in het bezit was van vuurwapens, en in welke mate hij serieus het plan had om zijn dreigementen uit te voeren is onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl