NOS Voetbal

Broers Nieuwpoort doen hun verdedigende werk goed: Excelsior-RKC blijft 0-0

Bekijk de samenvatting van Excelsior - RKC Waalwijk

De Nieuwpoort-derby heeft geen winnaar opgeleverd in de eredivisie. Wel droeg het verdedigende werk van zowel Sven (Excelsior) als Lars Nieuwpoort (RKC Waalwijk) eraan bij dat er niet gescoord werd op Woudestein (0-0).

Hoewel de broers al respectievelijk 29 en 28 jaar zijn, troffen ze elkaar nog nooit op het hoogste niveau. Wel speelden ze ooit nog samen en degradeerden ze met De Graafschap uit de eredivisie.

Tegenwoordig vergaat het ze met hun clubs vanuit sportief oogpunt een stuk beter. Sven staat met Excelsior keurig dertiende en Lars droomde na twee opeenvolgende zeges met RKC zelfs van een plek stevig in het linkerrijtje.

Geen derde RKC-zege op rij

Die derde overwinning kwam er niet, mede doordat Mats Seuntjens en Julen Lobete namens de Waalwijkers de paal raakten. In de tweede helft had ook Excelsior pech, toen Kenzo Goudmijn hard tegen de lat knalde.

Bekijk hier de reacties van Michiel Kramer en Redouan El Yaakoubi:

Puntje voor Excelsior en RKC: 'Weer een stapje dichter bij handhaving'

Het lukte beide ploegen niet om een opening te forceren. Reda Kharchouch zeurde nog in een strafschop, toen hij bij het koppen werd gehinderd. Ook Marouan Azarkan deed een poging een penalty te versieren, waarna een klein opstootje met RKC-keeper Etienne Vaessen volgde.

Excelsior tegen RKC werd ook de wedstrijd van twee oudgedienden, die allebei met rugnummer 29 tegelijkertijd invielen. Mike van Duinen bij de thuisploeg en Michiel Kramer bij de bezoekers.

Een flits van laatstgenoemde leverde RKC bijna nog de volle buit op, maar Stijn van Gassel stond op de goede plek om de steenharde kopbal te pareren. In de extra tijd schoot Shawn Adewoye in kansrijke positie hoog over namens de Waalwijkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl