NOS VoetbalAangepast

Topscorer Douvikas schiet weer met scherp en bezorgt Utrecht winst op Heerenveen

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - sc Heerenveen

Anastasios Douvikas heeft geen druk ondervonden van zijn status als eredivisietopscorer. De Griek nam in een moeizame vertoning van FC Utrecht tegen sc Heerenveen zijn verantwoordelijkheid toen de bal na driekwart wedstrijd plotseling op de stip ging: 1-0 winst.

Die elfde competitiegoal was niet zijn mooiste van het seizoen, maar zijn door keeper Xavier Mous nog aangeraakte penalty leverde wel drie punten op. Utrecht staat door de overwinning steviger op de zevende plek. Zes punten boven Heerenveen, dat vier van zijn laatste vijf duels verloor.

Na de spectaculaire 5-5 tegen AZ ging het Utrechtse publiek in Stadion Galgenwaard er even goed voor zitten, maar ondanks de vele wijzigingen in het team van Heerenveen stond de organisatie bij de Friezen als een huis.

Bekijk hieronder de stand in de eredivisie en de interviews na afloop van FC Utrecht-sc Heerenveen.

  • NOS
    De stand in de eredivisie na de duels van zaterdag

Zo maakte Jeffrey Bruma bij Heerenveen zijn rentree in de eredivisie, maar de beresterke verdediger moest kort na rust na een onschuldig duel met Sander van de Streek wel de strijd staken. Bij een ongelukkige val blesseerde Bruma zich aan zijn linkerhand, waarbij een vinger uit de kom ging.

De beste kans tot dat moment was voor Heerenveen geweest, toen Sydney van Hooijdonk bij een uitbraak voorlangs schoot. En nota bene Bruma's vervanger Syb van Ottele wist Vasilios Barkas bijna met een verdekt schot te verrassen.

Jeffrey Bruma valt geblesseerd uit

Utrecht, met de sleurende Douvikas voorop in de strijd, kroop daarna toch wat meer uit zijn schulp. Maar gevaarlijker dan een vrije trap van Can Bozdogan werd het niet. Totdat aanvaller Antoine Colassin met al zijn goede bedoelingen ineens een onhandige overtreding maakte op Othman Boussaid.

Douvikas eiste de bal op en kwam met de schrik vrij toen zijn inzet door het midden nog bijna werd gekeerd door Mous.

Pech voor jarige Nunnely

Een tweede Utrechtse treffer leek daarna waarschijnlijker dan de gelijkmaker, maar als een duveltje uit een doosje was het toch een van de Heerenveen-nieuwelingen Ché Nunnely die voor Barkas opdook en scoorde.

Dat cadeautje voor zijn 24ste verjaardag werd de aanvaller door de videoscheidsrechter echter ontnomen, tot grote opluchting van het thuispubliek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl