Mason Greenwood
NOS Voetbal

United-speler Greenwood niet meer verdacht van poging tot verkrachting

Manchester United-aanvaller Mason Greenwood wordt niet langer verdacht van poging tot verkrachting en mishandeling. De aanklachten zijn komen te vervallen, meldt het Openbaar Ministerie in Manchester.

Volgens de Britse justitie was er "geen uitzicht meer op veroordeling", nadat belangrijke getuigen zich hadden teruggetrokken en er nieuwe beelden waren opgedoken.

De zaak kwam vorig jaar in het nieuws toen de ex-vriendin van Greenwood via Instagram foto's deelde. Daarop waren blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam te zien die volgens haar door Greenwood waren ontstaan.

De 21-jarige Greenwood zat in twee periodes vast. Eerst na zijn aanhouding in januari, waarna hij ook tot nader order werd verbannen door Manchester United. In oktober werd hij opnieuw opgepakt en een paar dagen later weer op borgtocht vrijgelaten.

Manchester United kondigt op de clubsite aan zich intern te willen beraden naar aanleiding van het nieuws over Greenwood. Daarna zal bepaald worden hoe zijn toekomst er bij de club uit zal zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl