De Wiltstraat is ontruimd
NOS NieuwsAangepast

Straat in Arnhem ontruimd vanwege grote woningbrand

In Arnhem is een hele straat ontruimd vanwege een grote woningbrand. De brand brak rond 06.00 uur uit in een huis in de wijk Sint Marten, in het noorden van de stad. Een persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Veiligheidsregio. Rond 12.15 uur was de brand onder controle.

In de wijde omgeving van de De Wiltstraat was de hele ochtend een brandlucht te ruiken, meldt Omroep Gelderland. Ook was sprake van veel rook. Er is rond 07.30 uur een NL-alert verstuurd om mensen in de omgeving te waarschuwen.

Geëvacueerde bewoners werden eerst opgevangen in een café in de buurt en daarna naar het concertgebouw Musis gebracht. De meeste bewoners kunnen naar verwachting aan het eind van de middag weer naar huis.

"Het is heel heftig voor de bewoners", zei burgemeester Marcouch, die naar de wijk toe was gekomen. Volgens de burgemeester woedde de brand in " kwetsbare, oude woningen".

De vlammen sloegen 's ochtends metershoog uit de woning:

Vlammen slaan uit het dak in Arnhem

Volgens de brandweer waren de vlammen in meerdere panden lastig te bereiken en duurde het daarom lang voordat de brand onder controle was. Vanwege de rookontwikkeling blijft de basisschool in de wijk vandaag gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl