NOS Sport

Fransman Epaillard wint Jumping Amsterdam, Vrieling zesde in de RAI

Julien Epaillard heeft op zijn paard Donatello d'Auge bij Jumping Amsterdam de twaalfde wereldbekerwedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. In de RAI eindigde Jur Vrieling, rijdend op Fiumicino van de Kalevallei, als zesde.

Vrieling zesde op Jumping Amsterdam, winst voor Epaillard

Acht combinaties reden foutloos en haalden de barrage. Van hen was de 53-jarige Vrieling de enige Nederlander. In die barrage ging hij voor een snelle tijd, maar met een fout halverwege waren zijn kansen op de winst verkeken.

Epaillard was een van de favorieten en de Fransman maakte zijn naam met een snelle omloop waar. Edouard Schmitz was de laatste starter en hield halverwege gelijke tred met Epaillard.

De Zwitser was in het tweede deel wel wat langzamer en eindigde met zijn paard Quno als tweede. De Braziliaan Yuri Mansur legde met Vitiki beslag op de derde plaats.

Vrieling teleurgesteld

Vrieling had op meer gehoopt dan de zesde plek. "Fiumicino van de Kalevallei sprong geweldig in de eerste ronde. In de barrage ook, maar ik wilde naar de dubbele oxer niet te veel risico nemen en daarmee was het tempo er iets uit. Daardoor kreeg ik daar juist de springfout. Maar omdat Fiumicino zo goed sprong ben je dan toch wel teleurgesteld dat je slechts zesde wordt."

Jumping Amsterdam trok na twee geannuleerde edities vanwege de coronapandemie in vijf dagen 55.000 toeschouwers naar de RAI.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl