NOS Voetbal

Crisis FC Groningen steeds heviger: zevende nederlaag op rij bij FC Volendam

Hekkensluiter FC Groningen zakt steeds dieper weg in het moeras van de eredivisie. Bij FC Volendam, die andere laagvlieger, werd de zevende competitienederlaag op rij geleden: 3-2. De komende weken wachten duels met FC Twente en PSV.

De ploeg van trainer Dennis van der Ree verloor donderdag op eigen veld van Cambuur (0-1) en dat leidde tot tumult. Woedende Groningen-fans kwamen nog tijdens de wedstrijd het veld op.

Debutant in de fout

De hevig bekritiseerde technisch directeur Mark-Jan Fledderus haalde vrijdag de Tsjechische verdediger Matej Chalus in de hoop op meer stabiliteit in de strijd tegen degradatie.

Tegen Volendam ging debutant Chalus na ruim twintig minuten echter gruwelijk in de fout. Zijn terugspeelbal werd opgepikt door Gaetano Oristanio en hij verschalkte doelman Michael Verrips: 1-0.

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - FC Groningen

Groningen deed weinig onder voor de Volendammers, maar sneed zichzelf lelijk in de vingers. Linksback Derry Murkin had het nog erger kunnen maken. Hij vergat echter zijn fantastische solo te bekronen met een goal.

De bezoekers kwamen kort na rust op gelijke hoogte. Nieuweling Johan Hove, die vlak voor de pauze nog een kans verprutste, schoot van dichtbij nu wel raak.

Mühren matchwinner

Na treffers van Calvin Twigt (Volendam) en Ricardo Pepi (Groningen) was de koek nog niet op, want Robert Mühren zorgde met een intikker bij de tweede paal voor de volle Volendamse buit.

Bekijk hieronder de reacties van Robert Mühren, Wim Jonk (beiden FC Volendam) en Dennis van der Ree (FC Groningen).

Volendammers genieten, Groningen-trainer 'niet wanhopig'

Dit tot afgrijzen van de op de tribune zittende Fledderus, met naast hem algemeen directeur Wouter Gudde. De crisis bij Groningen, dat nu vier punten achterstand heeft op Volendam, duurt nog even voort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl