Hevige sneeuwval op Weissensee
NOS Schaatsen

Marathonschaatsers zondagochtend vroeg de Weissensee op voor Open NK

Het Open Nederlands kampioenschap gaat toch door. De marathonschaatsers betreden zondagmorgen, vroeg in de ochtend, eindelijk de Weissensee. De afgelopen dagen konden diverse wedstrijden op het Oostenrijkse bergmeer niet doorgaan, omdat het ijs wegens de vele sneeuwval en lichte vorst niet te prepareren was.

De wedstrijd moet wel om 11.00 uur in de ochtend verreden zijn wegens de invallende dooi. De mannen beginnen daarom al om 07.30 uur aan een race over 120 kilometer, de vrouwen gaan een minuut later van start en rijden 80 kilometer. Om op tijd klaar te zijn, heeft de organisatie de afstanden wat ingekort.

Marathonschaatsers op de Weissensee

Het ONK stond eerst voor zaterdag op het programma, maar is dus verplaatst naar zondag. Het is de bedoeling dat maandag en woensdag nog twee Grand Prix-wedstrijden worden gereden op de Weissensee.

De marathonschaatsers zouden deze week op het Oostenrijkse bergmeer eigenlijk ook al de Aart Koopmans Memorial rijden, maar die werd geschrapt, net als de Alternatieve Elfstedentocht voor toerrijders.

De marathonschaatsers rijden eind februari nog drie Grand Prix-wedstrijden in het Zweedse Lulea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl