Het gaat om een 'strapless' paarse fluwelen jurk
NOS Nieuws

Jurk prinses Diana geveild voor zes ton

Een jurk van de Britse prinses Diana heeft op een veiling in New York 604.800 dollar opgeleverd, oftewel ruim 556.000 euro. Dat is vijf keer zo veel als veilinghuis Sotheby's vooraf had verwacht.

Het gaat om een paarse fluwelen strapless jurk van ontwerper Victor Edelstein, die vaker jurken voor Diana maakte. Naar verluidt was het een van haar favoriete kledingstukken.

De prinses droeg de jurk onder meer op een officieel koninklijk portret in 1991. Ze had hem ook aan bij een fotoshoot voor het tijdschrift Vanity Fair in 1997, het jaar dat ze om het leven kwam bij een ongeluk in Parijs.

Volgens Sotheby's waren er op de veiling vier serieuze kandidaten voor de jurk, die stevig tegen elkaar opboden. Het uiteindelijke bedrag is het hoogste dat ooit op een veiling is betaald voor een jurk, zegt het bedrijf. Er is niet bekendgemaakt wie de nieuwe eigenaar is.

Op de veiling in New York werden meer spullen van prominenten geveild. Het meest werd betaald voor een shirtje van de Amerikaanse basketballer Lebron James. Het werd afgehamerd voor 3,7 miljoen dollar (3,4 miljoen euro).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl