Vooral uit lager gelegen wijken in Auckland moesten mensen geëvacueerd worden
NOS Nieuws

Overstromingen in Auckland (Nieuw-Zeeland), noodtoestand van kracht

Door hevige regenval staan delen van de Nieuw-Zeelandse stad Auckland onder water. Er viel in korte tijd zo veel regen dat de riolering het niet kon verwerken.

Een onbekend aantal mensen moest worden geëvacueerd, vooral uit lager gelegen wijken. Volgens lokale media zit een aantal mensen nog vast in hun woning. Ook is een lichaam gevonden in een duiker, meldt de krant The New Zealand Herald. Het is nog niet duidelijk of dit gaat om een slachtoffer van de overstromingen.

In Auckland en omgeving geldt de noodtoestand, ook omdat het onstuimige weer naar verwachting tot morgenochtend (lokale tijd) aanhoudt.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om mensen te redden:

Overstromingen na zware regens in Nieuw-Zeeland

Inwoners van Auckland zijn opgeroepen om niet met de auto de weg op te gaan omdat veel wegen zijn ondergelopen. Op verschillende plekken zijn mensen met hun voertuig vastgelopen. Hulpdiensten moesten de bestuurders redden.

Op beelden is te zien dat gebouwen van het vliegveld van Auckland deels onder water staan. Vluchten van en naar de stad op het Noordereiland zijn geannuleerd of worden omgeleid.

Door de hevige regenval moest een concert van de Britse zanger Elton John op het laatste moment worden afgelast. Volgens de organisator is de situatie op het terrein te gevaarlijk. Duizenden mensen moesten in de regen weer rechtsomkeert maken.

Het concert moest begin 2020 al halsoverkop afgebroken worden omdat Elton John zijn stem was kwijtgeraakt tijdens het optreden. Geëmotioneerd verliet hij toen het podium. Het concert van vandaag was het inhaalconcert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl