NOS Voetbal

Gitzwarte avond voor Groningen, dat nu laatste staat na nederlaag tegen Cambuur

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - SC Cambuur

SC Cambuur heeft de rode lantaarn in de eredivisie overgedragen aan FC Groningen, door in het onderlinge duel de zege weg te kapen in de Euroborg (0-1).

En dat is de volgende harde dreun voor Groningen, met uitgerekend oud-speler Daniël van Kaam die vlak voor tijd prachtig scoorde. De speler die te licht werd bevonden en zijn geluk zocht bij Cambuur. En nu zijn gram haalde door een afgeslagen bal steenhard binnen te trappen.

Hoewel de competitie na afgelopen weekend pas halverwege was, werd er al naar de wedstrijd toegeleefd alsof het een echte degradatiekraker betrof. Het was voorzichtigheid troef op het moeilijk bespeelbare veld in de Euroborg, met ook zeker nog een handvol goede mogelijkheden voor de thuisclub.

Crisis in Groningen, supporters op het veld

"Boeren geven nooit op", klonk het vooraf nog strijdbaar uit de mond van trainer Dennis van der Ree. Maar de enige echte Groninger die hij in de basis opstelde, was Thijmen Blokzijl. Een verdediger, 17 jaar pas. Het is crisis bij de Trots van het Noorden.

Dat bleek ook wel toen de supporters vlak voor tijd hun onvrede lieten blijken door het veld te betreden, waardoor de wedstrijd tijdelijk moest worden stilgelegd. Intussen waren er spreekkoren aan technisch directeur Mark Jan Fledderus gericht, die als zondebok wordt aangewezen.

Bij vlagen zit er best wel voetbal in Groningen, zo was de enige fatsoenlijke aanval van de eerste helft meteen een zeer fraaie. Luciano Valente was het eindstation, ook nog maar een tiener, die de bal na een passje van Florian Krüger in het zijnet wipte.

Bekijk hieronder de reacties van Dennis van der Ree, Sjors Ultee en Daniël van Kaam:

Valente bleef de gevaarlijkste man aan de zijde van de thuisclub, zeker toen Groningen in het eerste kwartier van de tweede helft de regie naar zich toe wist te trekken. En ook Krüger stichtte gevaar, maar werd van een treffer gehouden door de nieuwe nummer één Robbin Ruiter.

Aan de overkant liet Mitchell Paulissen van zich horen met een kopbal en trapte oud-Groninger Remco Balk nog een keer hard op doel.

Uiteindelijk kwam de enige treffer met wat geluk tot stand. Mads Bech Sorensen kopte een voorzet van Alex Bangoura precies voor de voeten van de gretige Van Kaam. De vele versterkingen uit Scandinavië moeten hun draai nog vinden in het hoge noorden.

Tegen de lat

De toeschouwers waren nog getuige van het debuut van Aimar Sher, vernoemd naar de sierlijke Argentijn Pablo Aimar.

Voor mooi voetbal was in deze noordelijke derby echter geen plaats. Het was vrouwen en kinderen eerst in de slotfase, met nog een wanhoopspoging van Groninger Ramon Lundqvist tegen de lat en een kopbal van Ricardo Pepi over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl