De trein aan het perron van station Brokstedt, aan het einde van de middag
NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij mesaanval in trein in Noord-Duitsland, dader opgepakt

In het noorden van Duitsland heeft een man zeker negen treinreizigers aangevallen met een mes. Daarbij zijn twee mensen gedood en zeven gewonden gevallen, melden de autoriteiten in de deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Drie gewonden zouden er ernstig aan toe zijn. De dader is opgepakt en ligt gewond in het ziekenhuis, waar hij door de politie wordt bewaakt. Het gaat om een 33-jarige Palestijn, zegt de minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.

De man viel rond 15.00 uur zijn medepassagiers aan, vlak voordat de regionale trein station Brokstedt binnenreed. Omstanders hebben de man overmeesterd en vastgehouden tot de hulpdiensten arriveerden.

Net vrij

Over een motief is nog niks bekend. De dader is waarschijnlijk geen extremist, zeggen veiligheidsbronnen tegen persbureau DPA. De man zou bij zijn aanhouding een verwarde indruk hebben gemaakt.

Volgens Die Welt is de verdachte pas een week geleden vrijgelaten. De man zou verschillende keren met de politie in aanraking zijn gekomen vanwege seksuele en geweldsdelicten.

De regionale krant Lübecker Nachrichten schrijft dat er grote paniek uitbrak in de trein toen drie meisjes een treinstel in kwamen rennen en schreeuwden dat ze iemand met een mes hadden gezien. De man zou met een mes reizigers aangevallen hebben.

Toen de trein stopte heeft de man ingestoken op passagiers die op het perron stonden. De trein was van Kiel onderweg naar Hamburg. Het treinverkeer tussen beide steden ligt grotendeels stil, melden de Duitse spoorwegen.

Dit zijn de eerste beelden van het station:

Eerste beelden na mesaanval in trein Duitsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl