NOS NieuwsAangepast

Vrachtschip gezonken voor kust Japan, acht opvarenden vermist

In de Oost-Chinese Zee bij Japan is gisteravond een vrachtschip gezonken. Aan boord waren 22 opvarenden, 14 van hen konden tot dusver worden gered.

Negen van de gevonden opvarenden waren niet bij bewustzijn. Over de toestand van de anderen is verder niets bekend. De gewonden zijn naar een ziekenhuis in Japan gevlogen.

De kustwachten van Japan en Zuid-Korea zoeken, samen met twee andere vrachtschepen, naar de overgebleven bemanningsleden. De operatie wordt bemoeilijkt door de harde wind en de hoge golven.

De opvarenden komen uit China en Myanmar. Volgens de Zuid-Koreaanse kustwacht konden zij nog op tijd in reddingsbootjes komen. Ook een vrachtschip uit Liberia en een goederenschip uit China zoeken mee.

Oorzaak niet duidelijk

Drie uur nadat het schip een noodsignaal had laten uitgaan, zonk het. Waardoor het in de problemen kwam, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de Japanse kustwacht heeft wel gemeld dat er ten tijde van de melding harde wind op zee was.

Het vrachtschip was zo'n 126 meter lang en voer onder de vlag van Hong Kong. Het was onderweg van Maleisië naar Zuid-Korea. Het had als lading timmerhout aan boord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl