NOS NieuwsAangepast

Drukke dag voor de kustwacht

De kustwacht heeft dit hemelvaartweekend de handen vol gehad aan mensen die met hun boot in problemen kwamen. De reddingswerkers kwamen 91 keer in actie voor bijvoorbeeld vastgelopen boten, vermiste kinderen en surfers en duikers in problemen.

Veertig deelnemers aan een sloepenrace van Harlingen naar Terschelling moesten worden gered omdat ze met hun sloep niet tegen de sterke stroming in konden en niet meer vooruitkwamen.

Een aan de grond gelopen sloep zorgde voor een flinke inzet. De opvarenden meldden dat ze waren vastgelopen bij de Pollendam bij Harlingen, maar daar waren ze niet te vinden. Een vliegtuig van de kustwacht vond de boot uiteindelijk op de Vliehors, aan de Noordzeekant van Vlieland.

Onweer

Ook op het IJsselmeer kwamen tientallen watersporters in de problemen. "Het is regenachtig, het onweert en het zicht is minimaal. Wij hebben radar en wij kennen het gebied goed, maar als je het gebied niet kent, wordt het lastig om de haven te vinden", zegt één van de redders van KNRM-reddingstation Enkhuizen.

Tot heel grote problemen is het afgelopen weekend niet gekomen. "Motorstoringen, boten die aan de grond lopen, kleine bootjes die omslaan en mensen die dan te water raken. Het water is toch nog maar 16 graden en dat is vrij koud."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl