Ajax-trainer Alfred Schreuder na de 1-1 tegen Feyenoord
NOS Voetbal

Ajax staat nu vijfde, maar Schreuder wanhoopt niet: 'Zijn groeiende als team'

Ajax is door het 1-1 gelijkspel in de Klassieker naar de vijfde plaats in de eredivisie gezakt, terwijl Feyenoord de koppositie behield. Net als de vijf punten voorsprong op de rivaal uit Amsterdam.

Toch was Ajax-trainer Alfred Schreuder best tevreden met het gelijkspel en zijn Feyenoord-collega Arne Slot teleurgesteld.

"We kwamen hier om te winnen en, als je realistisch bent, we moesten ook wel winnen", zei Schreuder, die met Ajax voor de zesde opeenvolgende eredivisiewedstrijd niet wist te winnen. "Maar als je de wedstrijd zo ziet, kan ik wel leven met het gelijkspel."

Bekijk hieronder de stand in de eredivisie en interviews met Alfred Schreuder en Davy Klaassen.

  • NOS
    Stand in de eredivisie na speelronde 17

In de eerste helft was Feyenoord heer en meester en de Rotterdammers gingen met een 1-0 voorsprong de rust in. "Er zijn harde woorden gevallen in de kleedkamer", aldus Davy Klaassen. "Het ging na rust ook wel beter."

Dat beaamde zijn coach: "Ik vond dat we goed terugkwamen en dat moest ook wel. De goal in de eerste helft gaven we onnodig weg en de dominantie op het middenveld kon beter. In de tweede helft zaten er goede momenten bij. We zijn groeiende als team. Natuurlijk, we spelen drie keer gelijk na de winterstop, maar ik heb veel vertrouwen in deze groep."

Bij Klaassen overheerste de teleurstelling: "Dit zijn aparte potjes, maar wij zijn Ajax en we moeten overal winnen. Het feit dat we nu vijfde staan in de eredivisie is Ajax-onwaardig. Maar we hebben nog zeventien potjes om het recht te zetten."

Mineurstemming bij Feyenoord

Feyenoord-coach Slot constateerde dat de stemming in de kleedkamer na de wedstrijd down was. "Als je thuis speelt en heel lang met 1-0 voor hebt gestaan, voelt het alsof je twee punten hebt verloren."

De trainer was dan ook teleurgesteld over het resultaat: "Maar niet met wat de jongens hebben laten zien. Het was een enorme strijd. Dit is Feyenoord, dit is onze kracht en dit is wat de mensen van ons verwachten."

Niets te klagen

"De mensen willen dat we agressief zijn en druk zetten, nou, daarover hebben ze niet hoeven klagen", aldus Slot. "We hebben Ajax vanaf de eerste minuut afgejaagd en dat hebben we 60, 65 minuten volgehouden. Er was één fase van een minuut of 10 dat Ajax wel de middenlijn over kon steken. Toen maakten ze helaas de 1-1."

Keeper Justin Bijlow kon terugkijken op een prima wedstrijd, met onder meer een cruciale redding bij een kans van Mohammed Kudus, met bondscoach Ronald Koeman op de tribune.

"We hebben met z'n allen goed werk geleverd, maar toch had ik hier liever met een ander gevoel gestaan", zei Bijlow. "Ik ben trots op onze vechtlust en energie, maar voetballend had het wel beter gekund."

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl