Vincent Janssen
NOS Voetbal

Janssen gedeeld topscorer van België na ruime winst met Antwerp

FC Antwerp blijft het sinds de hervatting van de Belgische competitie goed doen. De ploeg van trainer Mark van Bommel won zondag met 4-1 van Standard Luik, onder meer dankzij twee goals van Vincent Jansen, die nu gedeeld topscorer is.

Janssen opende na acht minuten de score met een tegendraadse kopbal na een voorzet van Jelle Bataille. In de slotfase maakte de aanvaller de 4-1 door de bal uit een voorzet van Ritchie De Laet in het doel te glijden.

Steven Alzate en Arbnor Muja namen de overige twee goals van Antwerp, waar Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp ook in de basis stonden, voor hun rekening. Standard speelde vanaf de 53ste minuut met tien man door een rode kaart voor Gojko Cimirot.

Veertien goals

Janssen staat nu op veertien doelpunten in de Belgische competitie en is daarmee gedeeld topscorer van de competitie met Paul Onuachu van koploper RC Genk.

Antwerp staat derde met 45 punten uit 22 duels en won vijf van zijn zeven wedstrijden sinds de winterstop. Koploper Genk heeft 10 punten meer en een duel minder gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl