NOS Nieuws

Doden en stroomuitval door winters weer in Midden-Europa

In grote delen van Europa heeft hevige sneeuwval tot problemen geleid. In Tsjechië, Polen en Duitsland vielen er doden door het winterse weer en veroorzaakten de harde wind en sneeuw levensgevaarlijke situaties.

Zo kwam er in Tsjechië in de gemeente Hertvikovice een bestuurder van een auto om het leven doordat een boom op zijn voertuig viel, zo meldt persbureau CTK.

In een dorp ten zuidoosten van de Poolse stad Krakau viel de stroom uit waardoor het zuurstofapparaat van een 70-jarige vrouw het begaf. Hulpdiensten rukten uit om het apparaat weer aan de praat te krijgen, maar ze kwamen vast te zitten in de sneeuw. Hulp voor de vrouw kwam te laat.

In Slowakije en Polen zitten honderdduizenden huishoudens zonder stroom en hebben sneeuwval en harde wind tot veel ongelukken op de weg geleid.

In Rijnland-Palts in Duitsland overleed een vrouw van 86 nadat ze de macht over het stuur was verloren. In de nacht van vrijdag op zaterdag hadden de Duitse hulpdiensten een drukke nacht, maar viel het aantal gewonden mee.

Vooral in Beieren waren er veel ongelukken, de politie sprak van honderd incidenten als gevolg van het winterse weer. Alleen al op vrijdagavond waren er negen ongevallen op de A94 richting München, zes mensen raakten lichtgewond.

Delen van Midden-Europa hebben last van het winterse weer:

Hevige sneeuwval in Midden-Europa

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl